Team schooljaar 2018-2019

Karin Schel

“Sinds dit schooljaar geef ik les in groep 4. 
Na jaren in groep 3 les te hebben gegeven, is dit voor mij een nieuwe uitdaging. Dit jaar ben ik in de groep gestart met “aandachttraining”. Deze training is gericht op het richten, verleggen en verlengen van je aandacht. Kinderen leren hoe zij moeten omgaan met hun aandacht en hun concentratie. Zo leren de kinderen dat ze niet altijd hoeven te reageren op alles wat ze zien en horen. De oefeningen om te ontspannen, rust te vinden in  je hoofd en lijf verwerk ik in ons dagprogramma. We gebruiken hiervoor verhalen, prentenboeken, muziek en spelletjes.”
Taalcoördinator
“Daarnaast ben ik vanaf 2012 taalcoördinator op onze school. Ik geef mede vorm aan het taalonderwijs. Dit doe ik samen met de werkgroep. Zo zorgen wij ervoor dat we ons op het gebied van taal blijven ontwikkelen. In de nieuwsbrief schrijf ik regelmatig een stukje over lezen. Hierin geef ik ouders tips over hoe ze met hun kind kunnen oefenen. Ook ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van dyslexie. In samenwerking met bibliotheek Oss, heb ik “de bibliotheek op school” opgestart. Een paar enthousiaste ouders helpen me hierbij.”  

Plezier
“Toen ik zelf op de basisschool zat, wist ik al dat ik juf wilde worden. Nu na 29 jaar werkzaam in het onderwijs, heb ik nog steeds veel plezier in mijn werk. Ik vind het een mooi vak. Samen met de ouders kan ik  een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Het enthousiasme en spontaniteit van de kinderen geven me veel energie.”

e-mailadres: k.schel@stichtingoog.nl

Media
  • Karin.jpg