Team schooljaar 2018-2019

Chantal Bens

“Vanaf 1996 was ik werkzaam op OBS Mettegeupel. Na 15 jaar 
op dezelfde school begon het te kriebelen. In 2011 besloot ik daarom eens een kijkje te gaan nemen op een andere school. Ik heb in die tijd heel veel andere soorten van aanpak en onderwijs gezien.
Over sommige dingen was ik enthousiast, over andere dingen niet. Ik besloot in de poule te gaan, om scholen te leren kennen. Ik heb veel geleerd, veel gezien. En dat maakte mijn hart een grote sprong toen ik weer mocht gaan werken bij mijn oude liefde: Mettegeupel. Op dit moment geef ik op dinsdagen les aan groep 6”

Verschillende leeftijden
“Ik heb met alle groepen gewerkt. Iedere groep heeft zijn charmes. Van snottebellen afvegen bij de kleuters tot de giechelende pre-pubers: elke leeftijd is leuk. Wat mij drijft in mijn werk is om ieder kind, elke dag weer te ZIEN, om contact te maken, contact te voelen. Waardoor je weet: met dit kind kan ik stappen maken. Bij het ene kind zijn dat kleine stappen, bij het andere grote. Maar dat maakt niet uit. Zolang het kind maar in ontwikkeling blijft.“
En daarbij hoort een goed klassenklimaat, waarbij ieder zich fijn, veilig en vertrouwd voelt. Waarbij je praat, maar vooral ook veel luistert. Naar de kinderen, maar ook naar de ouders. Want zij kennen hun kind het beste.”

Aandacht voor het kind
“Op Mettegeupel wordt echt naar het kind gekeken. Maar ook is er veel duidelijkheid en structuur. Daarom is dit een geweldige school waar kinderen kunnen groeien. Waar ze leren verantwoordelijkheid te dragen en "gewoon" zichzelf kunnen zijn. Ik hoop met mijn enthousiasme nog vele jaren van mijn oude, nieuwe liefde te kunnen genieten.”

e-mailadres: c.bens@stichtingoog.nl