Team schooljaar 2018-2019

Mark Bruggers

“Ik ben Mark Bruggers en sta fulltime voor de klas. Sinds maart 
 1998 ben ik werkzaam op obs Mettegeupel. Al sinds mijn tienerjaren ben ik maatschappelijk betrokken: jarenlang was ik leider bij de scouting. Daarna was ik bestuurslid bij Jeugdwerk Ravenstein. Daarnaast ben ik jarenlang trainer en leider bij het voetballen geweest. Voor mij was het dan ook heel logisch, dat ik na de HAVO koos voor het werken met kinderen.”

“Destijds heb ik op de Pabo gekozen voor het specialisme bovenbouw. Ik heb veel affiniteit met het oudere kind. Op dit moment heb ik groep 8. Een groep met 20 enthousiaste jongens en meisjes. Die dagelijks met veel plezier naar school komen. Een proces waar we veel aandacht aan besteden. Iedereen is anders en met elkaar maken wij er een mooie schooltijd van. Het geven en delen van complimenten is daarin heerlijk om te doen.” 

Aandacht voor taal
Taal en woordenschatontwikkeling daar besteed ik veel aandacht aan. Ik lees met veel plezier en enthousiasme voor in de klas. Daarmee wil ik de kinderen ook enthousiasmeren om lekker de boeken in te duiken. Even helemaal weg in een andere wereld. Deze rijke fantasie kunnen ze weer gebruiken bij het schrijven van verhalen en gedichten. Soms worden deze schrijfsels ook gepresenteerd voor een groter publiek tijdens bijvoorbeeld ‘De breek van de week’.” 

Werken met tablets
“Helemaal van deze tijd is het om met tablets te werken. Na een korte uitleg kan iedereen snel op zijn eigen niveau aan de slag. De leerlingen krijgen direct respons op hun antwoord en worden zo actief betrokken bij hun leerdoelen. Beheers ik dit doel al en kan ik verder met de verdiepingsstof, of moet ik het nog wat extra inoefenen? Dit zijn vragen die de kinderen zich elke les stellen. Ook kan ik in één oogopslag zien hoe elk kind er voor staat op hun leergebied. Waardoor ik vlot op de behoeftes van kinderen in kan spelen.” 

e-mailadres: m.bruggers@stichtingoog.nl

Media
  • Mark.jpg