Team schooljaar 2018-2019

groep 7 Annerie Vos

OBS Mettegeupel bestaat bijna 25 jaar en ik werk op deze school 
vanaf de beginjaren. Destijds ben ik begonnen als invalleerkracht. Na vele jaren in groep 3 werkzaam te zijn geweest, ben ik naar de bovenbouw gegaan. Eerst groep 6, en nu al heel wat jaren groep 7. Een leerjaar waarin veel gedaan moet worden. Ouders en kinderen zeggen wel: ‘Het belangrijkste jaar’, en het  is dan ook altijd een vol programma. Zo wordt het ervaren omdat het voortgezet onderwijs nu echt in zicht komt. Veel leerlingen gaan zich serieuzer bezig houden met een keuze voor hun toekomst. Dit vind ik het fijne van dit leerjaar: je ziet de gedrevenheid bij de kinderen toenemen, ze zijn zich bewuster van hun leerproces en prestaties.” 

Basisonderwijs

Het onderwijs heeft me altijd getrokken en de keuze is toen gevallen op het basisonderwijs. Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen, hun kennis vergroten, ze iets léren, maar ook een luisterend oor bieden, zijn onderdelen die me altijd erg hebben aangesproken. Met de veranderende maatschappij is het voorbereiden op de deelname aan de samenleving en goed leren functioneren in de samenleving een steeds belangrijker aandachtspunt geworden. Het is prachtig om hier te werken en de leerlingen te zien uitgroeien tot zelfstandige, verantwoordelijke jongeren die met plezier leren.” 

Ontwikkeling
“Het onderwijs is een werkterrein dat voortdurend verandert (‘Leerkracht, elke dag anders’). Het is daarom belangrijk dat ook ik, als leerkracht, me blijf ontwikkelen op didactische en pedagogische vlakken. Inspelen op de nieuwste ontwikkelingen om de leerresultaten te verbeteren. Zorgen voor een goede relatie tussen de leerlingen en mij, de leerkracht. Samen met collega’s volgen we regelmatig daarom trajecten en workshops om hier samen aan te werken. Persoonlijk heb ik de afgelopen diverse trainingen gevolgd op het gebied van spelling. De Nederlandse spelling is nog altijd erg ingewikkeld en het is fijn om diverse handvatten te hebben om de leerlingen vooruit te kunnen helpen.” 

e-mailadres: a.vos@stichtingoog.nl

Media
  • Annerie.jpg